Pinky and the brain

Avsnitt: 
Brainwashed: Part 3: Wash harder

Pinky och Brain söker ledtrådar till vem som satt samman sången och dansen Schmëerskåhøvên som har gjort hela världens befolkning till en bunt lallande dårar. Deras undersökningar leder dem till The island of dr Mordough, där doktorn är samma person som en gång i tiden experimenterade fram Pinkys och Brains extra höga IQ (tja, Brains i alla fall). Men när de kommer dit upptäcker de att det är inte dr Mordough som ligger bakom det hela utan hans katt, Precious, som genom en olycka i labbet fick hjärnan förstorad och IQ:n med den. Hennes abnorma hjärna och skalle har gjort henne ful och oönskad och för det ska mänskligheten betala! Hon berättar för Pinky och Brain om hennes plan. Hon insåg att om människorna hakar på danstrender som Fågeldansen och Makarena så borde de kunna göra något liknande med en ny, hypnotisk sång - Schmëerskåhøvên. Men någon måste ju sjunga in den på skiva och framträda framför folk...

Precious: "I needed a group who would sing any annoying little diddy. Swedish supergroup BAAB fitted the bill."
BAAB: "Jaa, that's a happy song. We record it, sure."
Lyssna på ljudklippet (53 kb)

På en live-spelning nästa dag kommer BAAB att framföra en fjärde, helt ny vers och den kommer på sitt hypnotiska sätt att få folk att uppträda som katter och helt ge upp sitt vanliga liv. Amerikas president Bill Clinton presenterar dem på den här spelningen som hela världen följer:

Clinton: "I've got a special surprise. Swedish supergroup BAAB is gonna teach us a brand new verse of the Schmëerskåhøvên today. Hooray!"
Lyssna på ljudklippet (48 kb)

Pinky och Brain har lyckats fly från ön då katten Precious har begett sig till platsen där världens undergång kommer att begynna. Pinky och Brain har också kommit dit, men för att sätta sin räddningsplan i verket måste de hitta något först:

Brain: "It's a good thing Mordough's lab was well-equipped, Pinky. Now, to put our plan into effect, we need only find Swedish supergroup BAAB's dressing room."
Lyssna på ljudklippet (40 kb)

Deras räddningsplan är att de ska förminska sig och en liten farkost ner till mikroskopisk storlek, på något sätt komma in i en av bandmedlemmarnas kroppar och där inifrån styra deras stämband. Frågan är bara hur de ska komma in i någon av medlemmarnas kroppar... Intill står en kock och fixar och trixar i köket...

Kock: "Here are the Swedish meatballs for BAAB."
Lyssna på ljudklippet (14 kb)

Brain får en idé. Pinky hajar inget, så Brain får förtydliga:

Brain: "We shall hide in those Swedish meatballs and then Swedish supergroup BAAB will ingest us."
Pinky: "Uuu, you certainly are an obsessed fan, Brain."
Lyssna på ljudklippet (44 kb)

Under tiden får BAAB den fjärde versen som du ska framföra inför hela världen:

BAAB: "Drop down to your knees and try to look pretty. Chase your tail in a circle and miaow like a kitty. Jaa, we sing these happy lyrics. Jaa. Jaa."
Lyssna på ljudklippet (62 kb)

Det sker dock ett misstag, servitören ger köttbullarna, som Pinky och Brain har gömt sig i, till Bobby Bob, en byfåne som inte har mycket innanför pannbenet. Brain får anpassa sig till händelsen och ser till att Bobby Bob, som är klumsig som bara den, spiller hett kaffe på BAAB så de inte kan uppträda. Så när Clinton presenterar BAAB kommer Bob ut på scenen i stället.

Clinton: "And now, without further ado, give it up for Swedish supergroup BAAB!"
Bob: "Uhm... Swedish supergroupity BAAB cans't performs so they asked me to sing the... uh... the smishk... the schmosk..."
Brain: "That song!"
Bob: "That song!"
Precious: "What's going on. Where's Swedish supergroup BAAB?"
Lyssna på ljudklippet (161 kb)

Bobby Bob sjunger en helt ny variant på Schmëerskåhøvên som lättar dimman i folks skallar och gör dem vanliga igen. Slutet gott, allting gott!

Pinky and the brain, avsnittet Brainwashed: Part 3: Wash harder (1998)
Originaltitel: Pinky and the brain
LJS Larsson