Testbild i väntan på en innehållsrelaterad bild

Crime in Conneticut

I den här verklighetsbaserade filmen våldtar Alex Kelly (Matthew Settle) två jämnåriga tjejer i skolan och när det närmar sig rättegång så lägger han benen på ryggen och sticker utomlands. Han håller sig undan den amerikanska rättvisan, med FBI i spetsen, i åtskilliga år och lyckas under den tiden skaffa sig en flickvän, Anna Carlsson (Natalie Radford) från Sverige. De har träffats i de franska alperna och där nås även Alex av beskedet att hans bror har dött. Han tvingas då berätta för Anna varför han inte kan åka hem och sörja honom och hon föreslår då att han ska följa med henne hem till Sverige:

Anna: "I feel very happy with you. You can make a life in Sweden. Find peace. Even happiness."
Lyssna på ljudklippet (51 kb)

Alex följer med till Sverige, till Klädesholmen i närheten av Göteborg där han hjälper till på Carlssons Båtbyggeri. Han skriver till sin mor och far hemma i Amerika och mammans skriftliga svar blir plötsligt ett väldigt hett spår då FBI i en husrannsakan hittar brevet till Alex i mammans handväska. En av poliserna kallar till sig sin kollega när han hittat brevet:

Polis: "Call our pals, Interpol. Some place called Klädesholmen, Sweden."
Lyssna på ljudklippet (26 kb)

På andra sidan Atlanten anländer sedermera två svenska poliser (iklädda väldigt tjocka överrockar och burriga pälsmössor - det är ju alltid antarktiskt väder i Sverige) till Anna Carlssons hus:

Svensk polis: "Vi har en häktningsorder för Alex Kelly."
Anna: "Tyvärr så är han inte här."
Svensk polis: "Får vi komma in?"
Lyssna på ljudklippet (31 kb)

Alex hann precis fly ut genom bakdörren och gäckade polisen än en gång. Han inser dock att han inte orkar fly hela livet och dessutom är giltighetstiden på hans pass på väg att gå ut och han överger sig därför till rättvisan. När han kommer hem till USA blir det stort massmedialt pådrag och i en av intervjuerna i bakgrunden hörs följande:

Berättarröst: "Alex was to include another person in his life. A young Swedish woman with the name of Anna Carlsson."
Lyssna på ljudklippet (29 kb)

Affisch för filmen Crime in Conneticut

Mattias Andersson, Gustaf Ekelund, Martin Timm

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.