Taken

Bryan Mills (Liam Neeson) dotter Kim (Maggie Grace) har blivit kidnappad och då Bryan är gammal agent så är det inga större problem för honom att spåra upp de som utförde kidnappningen och vem som sedan förde henne vidare. Mönstret han hittar är att uslingarna utser sitt offer redan på flygplatsen, och de riktar in sig på ensamma, snygga tjejer. Bryan beger sig till flygplatsen där han observerar de två kidnapparna på håll där de sett ut ett nytt offer. Tjejen är lång, blond och heter Ingrid (Anca Radici), och har precis klivit av planet. I högtalarna hör man följande:

Dessa fantastiska män i sina flygande maskiner

Det anordnas en stor flygningstävling som ska gå mellan London och Paris, och det lockar entusiaster från hela världen. En av dem är fransosen Pierre Dubois (Jean-Pierre Cassel), som lite tidigare störtat med sitt plan på en fransk strand då han från luften beundrat Brigitte (Irina Demick) som poserat naken på stranden för en konstnär. När Pierre anländer till tävlingsområdet stöter han på Brigitte igen och hans hjärta brister ut i sång på direkten. Det visar sig dock att Brigitte nu heter något annat...

Dr Quinn

Avsnitt: (avsnittets titel är okänd)

I ett avsnitt så blir Matthew (Chad Allen) och Ingrid (Jennifer Youngs) avbrutna i en en liten intim situation av Ingrids syskon som kommer inrusande genom dörren. Ingrid rusar upp och skriker:

Ingrid: "Stop it! Stop it! Ut! UT!"

Dr Quinn

Avsnitt: Luck of the draw

Matthew (Chad Allen) har spelat poker och vunnit mycket pengar och vill ge dem till Ingrid (Jennifer Youngs), men Ingrid blir besviken att han spelat kort med hennes pengar, och ville hellre att han skulle arbeta för att få pengar. Sålunda:

Ingrid: "You can lose my money."
Matthew: "I didn't lose. I didn't lose!"
Ingrid: "Du spelade kort för pengar (?) ."
Matthew: "Ingrid. Stop! Speak English!"

Dr Quinn

Avsnitt: Rite of passage

De glada gubbarna i staden anser att Matthew (Chad Allen) börjar bli en man och borde prova stadens prostituerade. Den prostituerade och vänliga människan Myra (Helene Udy) förstår Matthews knipa när gubbarna står utanför dörren och hejar på. Hon hjälper honom att fly ut genom ett fönster och samtidigt på gatan utanför kommer Dr Quinn, Matthews syster och Matthews svenska flickvän Ingrid (Jennifer Youngs) gående pratandes om helt andra saker. När de får se Matthew klättra ut ur ett fönster till saloonen tror de ju förstås det värsta och utropar därför:

Dr Quinn

Avsnitt: Law of the land

Doktor Mike Quinn (Jane Seymour) har en fosterson som heter Matthew (Chad Allen), och han har i sin tur en svensk flickvän som heter Ingrid (Jennifer Youngs). Hon hade en liten biroll under tiden som hon var ihop med Matthew. Hennes svenska är kanske inte den bästa, men man hör vad hon säger. Seriens sömmerska var svensk, och det kan väl tänkas att hon fick rycka in som talpedagog ibland.

En djävulsk romans 2

I denna ruttna uppföljare så figurerar Sonia och Ingrid, två svenska massöser, som knådar Kathryn Merteuil (Amy Adams) och Tiffany Merteuil-Valmont (Mimi Rogers). Då Kathryn inte vill bli masserad längre så säger hon de magiska orden (som sedan rättas av sin mor):

Kathryn: "Tack så myckesh."
Tiffany: "Mycket. Not myckesh."