Sveriges och svenskars roll i media

30e oktober 2013, i bakvattnet av filmen Captain Philips, var jag med i PP3 i Sveriges Radio för att prata om hur vi svenskar porträtteras i media. Det blev en intressant diskussion där vi pratade om IKEA, Swedish Erotica, trafiksäkerhet och varför det är så uppskattat att få höra någon prata svenska eller prata om Sverige i en film eller tv-serie.

 

Intervju i PP3

Jag blev idag uppringd av riksradions program PP3 som undrade om jag kunde vara med och prata lite om dialoger på svenska i utländska filmproduktioner, vilket jag naturligtvis ställde upp på. Anledningen till ämnet är att nya Mission: Impossible-filmen som kommer i somras innehåll en scen med Rebecka Fergusson och Jens Hultén där de snackar svenska för att inte Tom Cruise rollfigur ska förstå något. (Källa: SvD)

Naket, Volvo & Ingmar Bergman

Onsdagen den 30/10 placerade jag mig i en studio på Sveriges Radio ute på Lindholmen och blev där intervjuad i programmet PP3. Vi snackar om synen på svenskar och Sverige sett i ett utifrån-perspektiv, namndroppar skådisar som snackat svenska på film, kommer in på Swedish Erotica och Fäbodjäntan av en slump och avslutar med lite svensk maffia på ett IKEA-varuhus.

För att lyssna på intervjun kan du surfa in på PP3s webbplats eller spela den via YouTube nedan.