Veep

Avsnitt: Omaha

I det föregående avsnittet av Veep, Inauguration, belönas den då nya presidenten Laura Montez med Nobels fredspris för att ha befriat Tibet - något som Selina haft ett finger med i spelet men inte kan prata om då det skedde i hemlighet. Selina (Julia Louis-Dreyfus) är inte längre vice-president utan hon och hela hennes medhjälpare-stab har hittat andra sätt att fördriva tiden och jobba med.

Intervju i PP3

Jag blev idag uppringd av riksradions program PP3 som undrade om jag kunde vara med och prata lite om dialoger på svenska i utländska filmproduktioner, vilket jag naturligtvis ställde upp på. Anledningen till ämnet är att nya Mission: Impossible-filmen som kommer i somras innehåll en scen med Rebecka Fergusson och Jens Hultén där de snackar svenska för att inte Tom Cruise rollfigur ska förstå något. (Källa: SvD)

Spin City

Avsnitt: The mayor with two brains

Mike (Michael J. Fox) blir intervjuad av en reporter och är dundersäker på att hela tidningen kommer att handla om honom, med ett foto av honom på omslaget. Det visar sig dock att reporterna träffat Carter (Michael Boatman) på stadshuset och blir mer fascinerad av hans livshistoria. Det blir istället tvärtom, en stor artikel om Carter med hans foto på omslaget. Mike blir aningen upprörd och drar en parallell till en tidigare incident:

Huset Fullt

Avsnitt: Michelle rides again, part 1

Jesse (John Stamos) och Joey (Dave Coulier) har varit på en intervju och har nu chansen att få en alldeles egen TV-show. Deras idé är att de varje vecka ska åka ut, hitta udda människor med udda intressen eller jobb och va med dem ett tag. Deras första möte är tänkt att gå tillväga på följande sätt:

Jesse: "You see, for our audition, we're gonna tag team wrestle with Sven and Ingemar - the Swedish spleen stompers."