En kvinna bland män

Det äkta paret Martin (Armie Hammer) och Ruth Ginsberg (Felicity Jones) är verksamma inom juridiken; Martin är advokat och Ruth jobbar som professor på en skola (än så länge). På en tillställning för Martin på hans jobb så briljerar han med att berätta hur det kommer sig att svenska par inte gifter sig, utan bara förlovar sig och bor tillsammans.

Martin: "You know, young people in Sweden these days aren't getting married?"
Kollega: "Really?"

30 rock

Avsnitt: Hey, baby, what's wrong?

Liz Lemons (Tina Fey) pojkvän Criss (James Marsden) uppvaktar Liz på alla hjärtans dag, men får till svar att Liz inte brukar fira alla hjärtans dag, och att alla hennes tidigare sådana dagar har varit katastrofer. Criss står dock på sig, och övertygar Liz om att han måste få chansen att göra denna dag till en jättebra dag. Liz ger till slut med sig, men sätter samtidigt ribban på en nivå som gör att de - som ett par - måste bege sig ut och köpa ett middagsbord:

Russian doll

Avsnitt: Superiority complex

Alan (Charlie Barnett) och Nadia Vulvukovs (Natasha Lyonne) liv hänger ihop; båda två har fastnat i en tidsloop och försöker nu lista ut hur de ska komma ur den. En av de många personer som Alan och Nadia har gemensamt (utan att de först inser det) är skitstöveln Mike (Jeremy Bobb) som inte bara nuppat med Nadia den första kvällen som tidsloopen började för Nadia och Alan, men Mike har även haft en långvarig sexuell relation med Alans flickvän Beatrice (Dascha Polanco).

The structure of crystal

Kompisarna Marek (Andrzej Zarnecki) och Jan (Jan Myslowicz) har inte setts på länge, men ska nu tillbringa en tid tillsammans då Jan har bjudit hem Marek till sig och hans fru Anna (Barbara Wrzesinska). De tar promenader, äter middagar och hänger tillsammans. En kväll tar de bilen in till staden och går på bio, där de dels får se lite nyhetsfilmer och sedan en film från ett land i norr, Sverige. Anna reagerar på innehållet i filmen, som avbildar den svenska synden.

The wife

Joe Castleman (Jonathan Pryce) kan inte sova. Han vankar av och an, och väntar på ett telefonsamtal från Stockholm. Kommer han eller kommer han inte få nobelpriset i litteratur i år? Till slut somnar han, men mitt i natten väcks han och hans fru Joan (Glenn Close) av ett telefonsamtal.

De 400 slagen

Rackarungarna Antoine (Jean-Pierre Léaud) och René (Patrick Auffay) kommer ut från en biosalong i Paris. På vägen ut får de på en vägg syn på ett fastnaglat fotografi av en yppig kvinna. René tittar sig hastigt omkring, rycker åt sig bilden och så springer de därifrån.

Fotot är taget från Ingmar Bergmans film "Sommaren med Monika" från 1953 och föreställer Harriet Anderssons karaktär Monika. "Sommaren med Monika" anses ha spätt på idén om Sverige som sexualliberalt och att en bild ur filmen används som ett slags lockbete för sexuellt nyfikna unga pojkar är ganska talande.

Sex education

Avsnitt: Episode #2.2

Otis Milburn (Asa Butterfield) är i tonåren och har nyligen kommit över det pinibla faktum att hans mamma är sexrådgivare, och ofta delar med sig - högt och lågt - om sina kunskaper. Som om tonåren inte är tillräckligt jobbiga så dras Otis med detta. Men, som sagt, han har precis kommit förbi det faktumet, och kan numera runka utan problem som vilken annan tonårspojke. Nu är problemet dock det att nu kan han knappt sluta. Han får ståfräs titt som tätt. Som på morgonen innan skolan, och då han försöker komma in i badrummet för att göra något åt saken så är det upptaget.

Hysteria

För att kväsa kvinnor hysteri anser Dr. Robert Dalrymple (Jonathan Pryce) att underlivsmassage, på ett rent medicinskt sätt, är ett bra sätt att lösa detta. Med andra ord så masserar han gynekologiskt kvinnor till orgasm. Han pratar med sin lärling Mortimer Granville (Hugh Dancy) och förklarar, medan han har en patient framför sig, hur man historiskt hanterat hysteri hos kvinnor. 

Sex education

Avsnitt: Episode #1.7

Ola Nyman (Patricia Allison) ska börja på Moordales skola och vid besöket hos rektorn tillsammans med pappa Jakob Nyman (Mikael Persbrandt) stöter hon på Otis (Asa Butterfield) vars mammas badrum snickar-Jakob nyligen gjort om. Det snabba mötet i korridoren mynnar ut i att Otis bjuder Ola på kvällens skolbal, men innan dess surnar pappa Jakob till lite:

Sex education

Avsnitt: Episode #1.4

Otis Milburn (Asa Butterfield) är i tonåren och har en mamma som är sexualrådgivare, vilket är pinsamt nog. Dock har han snappat upp en hel del och uppbackad av kompisen Eric Effiong (Ncuti Gatwa) och den nya bekantskapen Maeve Wiley (Emma Mackey) så börjar Otis ge klasskompisar och andra elever på skolan råd kring deras sexuella frågor, mot betalning.