Bild från filmen The spy next door

The spy next door

Bob Ho (Jackie Chan) är kinesisk agent utlånad till CIA, men har bestämt sig för att gå i pension så han kan uppvakta sin granne och så småningom gifta sig med henne. Dock ringer byrån Bob och ber honom kolla på en datafil de hittat hos en skurk och de skickar Bob filen. Han får upp den på sin dator och ska precis börja knäcka koden till filen med namnet STOCKHOLM.GBH när hans granne hör av sig och ställer in deras dejt. Hennes pappa ligger på sjukhus och eftersom Bob vill visa sig i sin bästa dager erbjuder han sig att ta hand om barnen. De får följa med in i hans hus medan han plockar med lite grejer för att kunna sova tillsammans med dem i grannens hus och då sticker Ian (Will Shadley) frma till Bobs dator och hittar där filen. Han blir helt upphetsad och berättar för sin syster Farren (Madeline Carroll) om vad han hittat:

Ian: "Stockholm GBH. Grievous Bodily Harm, live in Stockholm. This is one of the rarest bootleg concerts in the world."
Farren: "Why does Bob have it?"
Ian: "Who cares? I'm gonna download it."
Lyssna på ljudklippet (97 kb)

Ians lilla pojkstreck ställer till det för barnen och för Bob eftersom de stygga bovarna spårar hans IP-adress och dyker snart upp vid huset för att ta tillbaka filen med all info. Filen innehåller nämligen formeln till en bakteria som äter olja med enorm hastighet. Bovarna hittar huset och hittar även Bob och barnen och binder fast dem och förklarar att de vill ha datafilen. När Bob berättar att han ska göra sitt bästa för att hjälpa dem bara barnen får springa sin väg reagerar Ian och Farren:

Bob: "Let the children go and I will find this GBH file for you."
Ian: "GBH? Like, Stockholm GBH?"
Bob: "How do you know that?"
Farren: "No freaking way. You're telling me all of this is because he downloaded a bootleg concert?"
Lyssna på ljudklippet (117 kb)

Det finns även två bilder på hur själva filen och dess kryptering ser ut:

Affisch för filmen The spy next door

Mattias A.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.