The big bang theory

Avsnitt: The mommy observation

Sheldon (Jim Parsons) och Howard (Simon Helberg) är på besök på NASA, vilket gör att de andra vännerna hamnar mitt i ett middagsmordmysterium som Raj (Kunal Nayyar) tänkt ut och fixat. Leonard (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Bernadette (Melissa Rauch) och Amy (Mayim Bialik) får ledtrådar av Raj som ska leda dem fram till vem som mördade Stuart Bloom (Kevin Sussman). Halvvägs in i mysteriet så kommer det fram att någon ur gänget har rest i tiden för att kunna mörda Stuart, och Raj hjälper dem lite på traven:

The big bang theory

Avsnitt: The flaming spittoon acquisition

Gänget är på besök i Stuarts (Kevin Sussman) nördiga serietidningsaffär, och Stuart pratar lite med Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik). Eftersom hon är trevlig och inte behandlar honom som om han vore luft eller en skitstövel. Stuart frågar då ut Amy på en dejt. Eftersom Sheldon och Amy inte är ihop på något seriöst sätt, så går Amy med på det. När Sheldon (Jim Parsons) och Leonard (Johnny Galecki) kommer till affären en kväll senare i veckan är Stuart inte personen bakom disken - och han står alltid bakom disken! Sheldon och Leonard kan inte riktigt greppa läget...

The big bang theory

Avsnitt: The celebration reverberation

Leonard (Johnny Galecki) och Penny (Kaley Cuoco) får ett julkort från Leonards bror som lever det perfekta livet och alltid skryter om det. Det får Leonard att snöa in på att han också ska göra ett liknande julkort nästkommande jul, och börjar därför skriva en lista över saker som han och Penny gjort under året som han kan skryta med. Det går dock lite trögt och efter ett tag finns det bara fyra saker uppskrivna på hans whiteboard, varav en är "Satte ihop skrivbord från IKEA".

The big bang theory

Avsnitt: The Cooper-Hofstadter polarization

Leonard (Johnny Galecki) hittar ett brev från lnstitute for Experimental Physics som undrar ifall Leonard och Sheldon (Jim Parsons) vill hålla ett föredrag på Topical Conference on Bose-Einstein Condensates. Det som är lite upprörande är att Leonard hittar detta brev i papperskorgen. Han frågar Sheldon hur det kommer sig att brevet hamnat där, och Sheldon menar att han tyckte att det var inte tillräckligt intressant. Leonard menar att han kanske hade velat hålla ett föredrag, även om Sheldon inte vill det. Diskussion fortsätter:

The big bang theory

Avsnitt: The table polarization

Hela gänget sitter och äter i Leonard (Johnny Galecki) och Sheldons (Jim Parsons) lägenhet när Penny (Kaley Cuoco) kommer in efter en provspelning (som hon inte fick) och Raaj (Kunal Nayyar) reser sig från hennes stol och lägger på det sättet första lego-biten i vad som några sekunder senare blir en referens till vårt avlånga land:

The big bang theory

Avsnitt: The work song nanocluster

Penny (Kaley Cuoco) har gjort några små hårklämmor i form av blommor och hon märker snart att folk runt omkring henne tycker de är vackra och vill köpa dem. När Sheldon (Jim Parsons) får reda på Pennys lilla affärsidé är han osmidig som vanlig och förklarar för henne att hon inte kommer att tjäna några större summor på det, knappt 2000 dollar om året. Penny inser att Sheldon kan något om det här och ber honom om hjälp. Strax har han satt igång en löpande-band-teknik som gör att hon får fram fler hårprydnader än innan på ett snabbare sätt.

The big bang theory

Avsnitt: The Higgs boson observation

Sheldon Cooper (Jim Parsons) slås av insikten att han kanske redan har sått det frö som ska ge honom sitt eftertraktade Nobelpris, och ber därför sin ömma moder skicka de anteckningsböcker han fyllde med idéer och kludd då han var liten. Penny (Kaley Cuoco) hittar en anteckningsbok i Sheldons låda och börjar läsa i den, men släpper den snabbt då informationen i den uteslutande består av hur Sheldon anteckningar om hur ofta han gick på pottan, och vad han släppte ifrån sig där. Penny frågar då varför han skickat efter alla dessa böcker, varpå Sheldon svarar...

The big bang theory

Avsnitt: The large hadron collision

Det närmar sig Alla Hjärtans Dag och killarna berättar för varandra vad de ska hitta på. Wolowitz (Simon Helberg) ska ta med sig flickvännen och gå på kinarestaurant, Sheldon (Jim Parsons) ska inte göra något speciellt, Raj (Kunal Nayyar) äta en grillad kyckling över diskbänken och Leonard (Johnny Galecki) berättar att han ska ta med Penny till Schweiz på följande sätt:

The big bang theory

Avsnitt: The Speckerman Recurrence

Leonard (Johnny Galecki) kommer upp mitt i natten då han inte kan sova och hittar Sheldon (Jim Parsons) sittande i soffan.

The big bang theory

Avsnitt: The cruciferous vegetable amplification

När Sheldon (Jim Parsons) räknar ut att han inte kommer att leva tillräckligt länge för att kunna föra över sitt intellekt till en robot, sätter han lätt och ledigt ihop en robot på hjul - komplett med kamera, bildskärm och en irriterande personlighet. Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) kunde knappt ha det värre än när han går bredvid roboten Sheldon på jobbet, en robot som passar på att hälsa på allt och alla han ser och åker förbi: