Simpsons

Avsnitt: Podcast news

Lisa och Marge fastnar i true crime-podcast-träsket och lever med podden dag för dag. När podden Intermindable med Tabitha Shingle kommer till Springfield för att göra en live-poddinspelning så är naturligtvis Lisa och Marge där i publiken. Tabitha berättar om podden och dessa frmatidsplaner, och samtidigt kommer Kent Brockman för att göra ett reportage kring true crime-podcaster, något som Kent anser är en dagslända och andrahands-journalism.

Simpsons

Avsnitt: Steal this episode

Bart visar Homer hur man kan ladda ner filmer via internet och dela med sig av dem, vilket gör att Homer bjuder in folk och fä att titta på filmer i hans trädgård. Hur mysigt som helst, men Marge får dåligt samvete och skickar 12 dollar till filmbolaget tillsammans med en förklaring. Det eskalerar snabbt till att filmbolaget skickar FBI på Homer som skeppar honom till Springsfields fängelse. Genom en slump så kraschar fångbussen på väg till fängelset och Homer flyr hem till sitt hus och sin familj.

Simpsons

Avsnitt: Boy meets curl

Av en slump blir Marge och Homer intresserade av curling och främst Marge visar sig vara så bra på det att de inom kort har kvalificerat sig till de olympiska spelen i Vancouver. Där kommer de ända fram till finalen, men då råkar Marges axel gå ur led och sportkommentatorn hoppar in och berättar de tråkiga nyheterna:

Simpsons

Avsnitt: The good, the sad and the drugly

Bart blir hals över huvud förälskad i flickan Jenny och hela världen ler mot honom. När han träffar på vaktmästaren Willy på skolgården berättar han det för Willy, som drar till med något som verkar som en lögn...

Simpsons

Avsnitt: Take my life, please

När serien Simpsons gick in på sin tjugonde säsong fick det från och med det tionde avsnittet, "Take my life", en liten uppfräschning i avsnittens intro. Tidigare stod Marge och läste en tidning i snabbköpet och det gör hon fortfarande, fast den här gången finns det en fin reklambild för något på baksidan av tidningen - Absolut Krusty. Varje avsnitt som inte förkortar ner sekvensen i framtiden kommer innehålla en liten referens till Sverige.

Simpsons

Avsnitt: Lost Verizon

När Bart råkar hitta Dennis Learys mobiltelefon använder han den i stort sett dygnet runt och ett av sina hyss är att busringa till barer runt om i världen, däribland en bar i Sverige. När Bart ringer de olika barerna zoomar en kamera in på barerna och den som ligger strax utanför Stockholm heter Inga-Bar Beerman's.

Simpsons

Avsnitt: Treehouse of horror XIV

I delen "Frinkenstein" av halloweenavsnittet "Treehouse of horror XIV" så tilldelas professor Frink Nobelpriset. Nobelpriskommitéen ringer och ska meddela det, men ringer fel och Homer svarar i sin telefon:

Homer : "Yeah... hello."
Man från kommitéen: "Sir, I'm honored to inform you that you've won the Nobel Prize."
Homer: "The Nobel Prize... Finally!"
Lyssna på ljudklippet (47 kb)

Simpsons

Avsnitt: Barting over

Bart flyttar hemifrån och till ett ganska farligt kvarter. Han hittar en övergiven lägenhet i ett stort hus där ytterväggen täcks av en stor reklamplansch för en alkoholhaltig dryck som heter Absolut Krusty.

Simpsons

Avsnitt: C.E. D'oh

Homer har bestämt sig för att han ska öka effektiviteten på sitt jobb och sitt liv. I en kursbok får han tips att han skall förbättra miljön på sin arbetsplats för att bli mer effektiv. Han börjar med att byta affisch på sitt arbetsrum. De båda affischerna har referenser till vårt avlånga land.

Simpsons

Avsnitt: Summer of 4 ft. 2

Simpsons åker på semester till Ned Flanders strandhus. Lisa tar en titt på det lokala biblioteket och väl inne så hoppar figurerna ut ur böcker och försöker locka henne till att läsa just "deras" böcker. Bland andra så hoppar Pippi Långstrump ut ur en bok och tycker att Lisa borde läsa om hennes äventyr i Söderhavet.