Bild från tv-serien The Umbrella academy

The Umbrella academy

Avsnitt: A light supper

Via avsnitten The Frankel footage, The Swedish job, The majestic 12 och Valhalla har historien kring syskonen Vanja (Ellen/Elliot Page), Alison (Emmy Raver-Lampman), Luther (Tom Hopper), Diego (David Castañeda), Kalus (Robert Sheehan) och Five (Aidan Gallagher) inkluderat såväl tidsresor tillbaks till 1960-talet, Dallas och president Kennedy, underligheter samt tre mordlystna svenskar som försöker döda syskonen. De tre svenskarna är utskickade av Kommisionen, en byrå som håller koll på tidslinjen och ser till att den hålls intakt. Svenskarna är utskickade just för att ta kål på syskonen, och har än så länge inte lyckats så bra. Mellanchefen The Handler (Kate Walsh) har en egen agenda och ser gärna att syskonen dödas och försvinner från tidslinjen, så hon närmar sig de tre svenskarna Otto (Jason Bryden), Axel (Kris Holden-Ried) och Oscar (Tom Sinclair) för att diskutera det hela. Hon hittar dem i bastun där hon glider in och börjar pratar svenska med dem. Till en början är de lite fientliga och avvaktande, men när de inser att du har ett och samma mål så går samtalet lite bättre... 

The Handler: "Det finns alla möjliga sorters botemedel. Men inget slår gammaldags schitz (!?) när jag är stressad. Mitt jobb kan vara stressigt, utan tvekan. Men jag kan inte föreställa mig hur det måste vara för er pojkar."
Axel: "Känner vi dig?"
The Handler: "Nej, men jag vet allt om er. Men ändå, det verkar som ni om ni har stött på några problem, med just det här jobbet."
Axel: "Bara en aning."
The Handler: "Ni har förlorat er bror. Jag skulle kalla det mer än en hög. Vad om jag kan leverera den knivkastande träskallen som orsakade explosionen av er älskade bror."
Axel: "Vem är du?"
The Handler: "Jag är nån ni vill känna."
Oscar (viskar): "Hon har min wiener."
Axel: "Fortsätt."
The Handler: "Jag ska bara (ohörbart) exakta platsen till den ni letar efter, Diego. Resten... underbara fantasier."
Axel: "Vad får du ut av det?"
The Handler: "Låt oss bara säga att hans lilla lek Gömmen korven med min dotter behöver ett abrupt slut. Jag har bara en begäran. Den lille med de gulliga strumporna. Lavendel."

Audio file

Video hittas på Reddit:

Jänkarna försöker sig på svenska xD (Ingen svensk verkar inblandad...) from r/sweden

Syskonen har bott hos Elliot (Kevin Rankin), en man som bor vid den gränd dit de alla hamnade när de reste i tiden. Svenskarna har dock, med hjälp av The Handler, hittat dit, och torterat och mördat honom. På golvet har de skrivit  "Öga för öga" med Elliots blod.

Affisch för tv-serien The Umbrella academy

Monica Eriksson

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA
Den här frågan testar om du är en mänsklig besökare och förhindrar automatiska spaminsändningar.