The big bang theory

Avsnitt: The mommy observation

Sheldon (Jim Parsons) och Howard (Simon Helberg) är på besök på NASA, vilket gör att de andra vännerna hamnar mitt i ett middagsmordmysterium som Raj (Kunal Nayyar) tänkt ut och fixat. Leonard (Johnny Galecki), Penny (Kaley Cuoco), Bernadette (Melissa Rauch) och Amy (Mayim Bialik) får ledtrådar av Raj som ska leda dem fram till vem som mördade Stuart Bloom (Kevin Sussman). Halvvägs in i mysteriet så kommer det fram att någon ur gänget har rest i tiden för att kunna mörda Stuart, och Raj hjälper dem lite på traven:

The big bang theory

Avsnitt: The table polarization

Hela gänget sitter och äter i Leonard (Johnny Galecki) och Sheldons (Jim Parsons) lägenhet när Penny (Kaley Cuoco) kommer in efter en provspelning (som hon inte fick) och Raaj (Kunal Nayyar) reser sig från hennes stol och lägger på det sättet första lego-biten i vad som några sekunder senare blir en referens till vårt avlånga land:

The big bang theory

Avsnitt: The prestidigitation approximation

I lunchrummet sitter Sheldon (Jim Parsons), Raj (Kunal Nayyar) och Howard (Simon Helberg) och äter lunch då Howard vill visa ett nytt magiskt trick han har tränat på:

The big bang theory

Avsnitt: The work song nanocluster

Penny (Kaley Cuoco) har gjort några små hårklämmor i form av blommor och hon märker snart att folk runt omkring henne tycker de är vackra och vill köpa dem. När Sheldon (Jim Parsons) får reda på Pennys lilla affärsidé är han osmidig som vanlig och förklarar för henne att hon inte kommer att tjäna några större summor på det, knappt 2000 dollar om året. Penny inser att Sheldon kan något om det här och ber honom om hjälp. Strax har han satt igång en löpande-band-teknik som gör att hon får fram fler hårprydnader än innan på ett snabbare sätt.

The big bang theory

Avsnitt: The friendship contraction

Leonard (Johnny Galecki) har tröttnat på att skjutsa Sheldon (Jim Parsons) och har ändrat rumskompisavtalet, så de inte längre är vänner utan bara rumskompisar. De, och de andra, sitter i vardagsrummet och Sheldon hoppas att någon av de andra ska vilja skjutsa honom. Han ropar ut olika ställen som han behöver skjuts till, som t.ex tandläkaren, men allt bemöts av tystnad. Han kommer då på en som han hoppas att de ska tycka är roligt.

The big bang theory

Avsnitt: The large hadron collision

Det närmar sig Alla Hjärtans Dag och killarna berättar för varandra vad de ska hitta på. Wolowitz (Simon Helberg) ska ta med sig flickvännen och gå på kinarestaurant, Sheldon (Jim Parsons) ska inte göra något speciellt, Raj (Kunal Nayyar) äta en grillad kyckling över diskbänken och Leonard (Johnny Galecki) berättar att han ska ta med Penny till Schweiz på följande sätt:

The big bang theory

Avsnitt: The electric can opener fluctuation

Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Howard (Simon Helberg) och Rajesh (Kunal Nayyar) har varit på en forskningsexpedition nära Nordpolen i tre månader och direkt när de kommer hem pratar Sheldon med sin mamma på telefon:

Sheldon: "The Arctic expedition was a remarkable success. I'm all but certain there's a Nobel Prize in my future. Actually, I shouldn't say that. I'm entirely certain."