Stormarnas planet

Rymdskeppen SSSR Sirius, Vega and Capella är på väg mot planeten Venus för att undersöka om det skulle gå att bosätta sig på den röda planeten. Färden dit går bra och landningen likaså. När kosmonauterna ger sig ut på markytan så märker de snabbt att planeten är bebodd av stora djur, monster i våra ögon. Förhistoriska Godzillaliknande ödlor, flygödlor som terroriserar människorna och jättestora blommor som med sina tentakler försöker fånga in och äta besättningsmedlemmarna.

Avenue 5

Avsnitt: Are You a Spider, Matt?

Rymdskeppet Avenue 5 har kommit några grader ur kurs vilket gör att resan hem till jorden plötsligt blir flera år i stället för några veckor. De rika turisterna på skeppet är naturligtvis inte glada, men håller ändå god min. Typ. Men för varje olycka som händer på skeppet så minskar deras tålamod. En olycka som inträffar är närskeppets toalettsystem ballar ur och plötsligt så cirkulerar passagerarnas avskräde som en moln runt skeppet.

30 rock

Avsnitt: The moms

Under en konversation med sin mamma upptäcker Liz Lemon (Tina Fey) att hennes mamma haft en relation med astronauten Buzz Aldrin när hon var yngre, vilket sätter igång tänkandet hos Liz. Hon ältar detta faktum så mycket att hon söker upp Buzz och frågar henne om han kommer ihåg mamma Margaret Freeman (Anita Gillette) och det gör han absolut. Liz frågar hur det hade kunnat vara, och Buzz svarar ärligt:

Red dwarf

Avsnitt: Lemons

Kryten (Robert Llewellyn) har hittat en gäng paket som flöt omkring i rymden och när han fångade in dem visade det sig att de innehöll en så kallad "Rejuvenation Shower", en dusch som förnyar kroppen hos den som tar en dusch i den:

Red dwarf

Avsnitt: Trojan

Lister (Craig Charles) och Cat (Danny John-Jules) sitter och småpratar vid sparkarna på rymdskeppet Red Dwarf, då Cat frågar vad det är för bok som Lister har hittat:

Star Trek

Avsnitt: The ultimate computer

Kapten James T. Kirks (William Shatner) skepp blir utvalt att härbärgera en ny sorts dator, helt olik alla tidigare. Dr. Richard Daystrom (William Marshall) är herren bakom datorn MI-5, och även tidigare versioner som ligger till grund för samtliga datasystem i alla rymdskepp. När datorn är installerad på skeppet ska den kunna klara av alla val som en kapten och dess besättning ställs inför på skeppets resor genom universum, vilket skulle resultera i att samtliga skepp i stort sett skulle bli obemannade. När datorn gör ett flertal underliga val på dess resa genom rymden börjar James T.

Star Trek

Avsnitt: The Galileo seven

Besättningen på Enterprise närmar sig en planet som ligger farligt nära ett elektromagnetiskt fenomen vid namn Murasaki 312 och skickar därför ut en undersökningsfarkost med bland andra Spock (Leonard Nimoy) i. Allt går åt helvete och farkosten försvinner in i det elektromagnetiska molnet och kraschlandar på planeten intill. Uppe på kommandobryggan på Enterprise försöker James T. Kirk (William Shatner) få koll på läget, men datorn förklarar att de inte har någon som helst koll - och använder sig då av en svensk måttenhet - Ångström.

V - Invasion från rymden

Avsnitt: Visitor's choice

Ödle-besökarna från yttre rymden har ordnat samman ett möte i Playa Del Mar för att diskutera forskningsframgångar och motståndarna Julie Parrish (Faye Grant) och Mike Donovan (Marc Singer) har begett sig dit för att se vad som är på gång. De får hjälp av Mitch och hans bror som också följer med. De placerar sig högt uppe på en slänt där de med kikare kan titta ner på en lyxig villa där besökarnas höjdare har samlats:

OC

Avsnitt: The disconnect

Summer (Rachel Bilson) har varit hos skolans syokonsulent och hon har fått höra att hon faktiskt har en chans till en strålande framtid. Fylld av nytt hopp följer hon med Seth (Adam Brody) när han går till en intressedag för de olika universiteten man kan söka efter skolan är slut. Seth är dock inte helt glad över vad som hänt. Han anser att han har haft drömmen om att få gå på Brown University och att Summer nu plötsligt kommer på att hon nog också ska gå på det universitetet. Han är, som sagt, inte helt glad över det hela och nämner det för henne.

Babylon 5: Legend of the Rangers

En mystisk och okänd fiende har börjat dyka upp i universum och skjuter ner det ena stora skeppet efter det andra. Kapten David Martel (Dylan Neal) på skeppet Liandra råkar hamna i trubbel med den okända fienden. För att försöka nå gåtans lösning pratar han med G'kar (Andreas Katsulas) om hur fienden hade attackerat Liandra eftersom de taktiska manövrarna inte stämmer med hur de tidigare gjort.