The big bang theory

Avsnitt: The reclusive potential

Amy (Mayim Bialik) och Sheldon (Jim Parsons) ska snart gifta sig och det börjar dra ihop sig till möhippa för den lyckliga. Den kommande helgen ska Amy få just detta - en möhippa - medan Sheldon ska besöka en forskare som han blivit inbjuden till. Denne forskare bor långt ut i skogen och de andra killarna i gänget ska därför hänga med för att se till att han kommer fram utan problem, och kommer hem utan problem. Howard (Simon Helberg) och Penny (Kaley Cuoco) sammanfattar läget:

The big bang theory

Avsnitt: The prestidigitation approximation

I lunchrummet sitter Sheldon (Jim Parsons), Raj (Kunal Nayyar) och Howard (Simon Helberg) och äter lunch då Howard vill visa ett nytt magiskt trick han har tränat på:

The big bang theory

Avsnitt: The work song nanocluster

Penny (Kaley Cuoco) har gjort några små hårklämmor i form av blommor och hon märker snart att folk runt omkring henne tycker de är vackra och vill köpa dem. När Sheldon (Jim Parsons) får reda på Pennys lilla affärsidé är han osmidig som vanlig och förklarar för henne att hon inte kommer att tjäna några större summor på det, knappt 2000 dollar om året. Penny inser att Sheldon kan något om det här och ber honom om hjälp. Strax har han satt igång en löpande-band-teknik som gör att hon får fram fler hårprydnader än innan på ett snabbare sätt.

The big bang theory

Avsnitt: The large hadron collision

Det närmar sig Alla Hjärtans Dag och killarna berättar för varandra vad de ska hitta på. Wolowitz (Simon Helberg) ska ta med sig flickvännen och gå på kinarestaurant, Sheldon (Jim Parsons) ska inte göra något speciellt, Raj (Kunal Nayyar) äta en grillad kyckling över diskbänken och Leonard (Johnny Galecki) berättar att han ska ta med Penny till Schweiz på följande sätt:

The big bang theory

Avsnitt: The gorilla experiment

Howard Wolowitz (Simon Helberg) och Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch) har hamnat i Howards säng och börjar hångla med varandra när Howards mamma plötsligt kommer hem och börjar hojta till Howard om vad de ska äta till kvällsmat. Men det är egentligen inte så intressant, vad som dock är intressant är vad som sitter på Howards vägg - en affisch till spelet Mirror's Edge, påhittat och tillverkat av svenska DICE 2008. Även om DICE köptes upp av EA Games två år tidigare är detta gjort av svenskar i Sverige och hamnar därför här på Alla Talar Svenska.

The big bang theory

Avsnitt: The hot troll deviation

Howard Wolowitz (Simon Helberg) har inte haft det lätt sedan hans flickvän dumpade honom. Hans enda kvinnliga sällskap numera är en av fantasi frammanad tjej, och inte vilken tjej som helst utan kapten Kara (Katee Sackhoff) från sci-fi-serien Battlestar Galactica. Han har gjort det skönt för sig i sängen och tänker göra det som ensamma killar kan göra... för att göra det lite skönt... men hela hans tillvaro rubbas då plötsligt George Takei från Star Trek fantiseras fram bredvid sängen. Kapten Kara och George börjar prata och går sedan ut ur rummet, och då säger George följande:

The big bang theory

Avsnitt: The electric can opener fluctuation

Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Howard (Simon Helberg) och Rajesh (Kunal Nayyar) har varit på en forskningsexpedition nära Nordpolen i tre månader och direkt när de kommer hem pratar Sheldon med sin mamma på telefon:

Sheldon: "The Arctic expedition was a remarkable success. I'm all but certain there's a Nobel Prize in my future. Actually, I shouldn't say that. I'm entirely certain."